درخت خرما
سابقه کشت درخت خرما (نخل) در دنیا به بیش از 5000 سال پیش رسیده و کاشت آن در ایران از بدو تاریخ و تشکیل سلسله هخامنشی معمول بوده است. تکثیر این درخت بوسیله هسته خرما یا بوسیله جابجا کردن پاجوشها (جوانه های خرما) صورت می گیرد.
تکثیر خرما
بهترین وسیله تکثیر خرما همان جابجا کردن درخت کوچکی است که اطراف درخت نخل مادر تولید می شود. بهترین فصل تکثیر، تابستان و ماههای تیر و مرداد است. طریقه باروری این درخت بدینصورت است که به ازاء هر 95 اصله درخت ماده ، 15 اصله پایه نر در نظر گرفته میشود و خوشهها را از درخت نر درمیآورند و درختان ماده را باور میکنند که در اصطلاح محلی به این عمل ایوار میگویند. میوه درخت خرما بسیار متنوع است که می توان به پر طرفدارترین ان و لذیذترین آن خرما مضافتی اشاره کرد.
مراحل مختلف رشد میوه نخل
مراحل مختلف رشد میوه نخل بدین صورت است که ابتدا به صورت سفید و مانند پنیر است که به آن کور (Kuvr) میگویند و بعد به ترتیب پنگرك(Pengerak)، کنگ(kong)، رطب(retab) و بالاخره خرما در می آید. خرمایی که به حد رشد نرسیده منگ (meng) و خرمای خشک را سلنگ(saleng) ، هسته آن را استک (estak) و سرپوش آنرا پیزگ (pizg) می گویند.
میزان باردهی درخت خرما
میزان باردهی درخت خرما به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع دقیق نخل خرما، شرایط آب و هوایی، کیفیت خاک، شیوههای کشاورزی و مدیریت باغ، و سن درخت. به طور کلی، یک درخت نخل خرما بالغ میتواند از ۵۰ تا بیش از ۱۰۰ کیلوگرم خرما در هر فصل تولید کند. برخی از نخلهای بسیار خوب و به درستی مدیریتشده ممکن است حتی تا ۲۰۰ کیلوگرم یا بیشتر بار تولید کنند. در نخلستانهای صنعتی که از روشهای مدرن کشاورزی و تکنیکهای بهبوددهنده دقیق استفاده میشود، ممکن است عملکرد بالاتری حاصل شود. این اطلاعات ممکن است با گذشت زمان و تغییر شرایط محیطی و تکنولوژیهای کشاورزی دچار تغییر شود.
جهت اطلاعات بیشتر و مشاوره با ما و ریز قیمت انواع خرماها کلیک کنید.